TARİHCE

OKULUMUZ;

1967-1968 eğitim-öğretim yılında Alakent İlkokulu olarak hizmete açılmıştır.Okula Merkez İlkokulundan öğrenci nakli yapılmıştır.Aynı yıl sonunda ilk mezunlarını vermiştir. 1987-1988 eğitim-öğretim yılı 5 Ekiminde Kale Lisesi orta bölümünden öğrenci nakli yapılarak aynı bahçe içinde yapılan ikinci bina Alakent Ortaokulu olarak hizmete açılmıştır. Aynı yılın sonunda ilk mezunlarını vermiştir.Okulun adı aynı yıl Alakent Atatürk Ortaokulu olarak değiştirilmiştir. 1990 yılı kasım ayında Alakent İlkokulu ile Alakent Ortaokulu birleştirilerek Atatürk İlköğretim Okulu adı altında hizmete devam etmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemi nedeni ile ilkokul ve ortaokul ayrılarak okulumuz Atatürk Ortaokulu olmuştur.

GÖREV YAPAN MÜDÜRLER:

Mustafa MATAR, Ahmet ACAR, Nasuh KOCAKAYA, Halis ÇAKMAK, Ömer DEMİREL, Necati ŞAHİN, Ali YILDIRIM, Resul BOZKURT, Ahmet BUHUROĞLU'dur.

16-04-2018